Video ini adalah tentang sebuah kejadian di Jerman, di mana ratusan orang berpakaian seperti anjing berkumpul di luar stesen kereta api di Berlin minggu ini. Mereka menyalak dan menangis seperti anjing sebenar untuk memperjuangkan hak-hak individu yang menganggap diri mereka sebagai ‘anjing.’

Kumpulan yang menganjurkan perhimpunan ini dipanggil ‘Canine Beings,’ yang menumpukan pada memperjuangkan hak-hak mereka yang mengenali diri dengan ciri-ciri anjing.

Kejadian ini dirakam dalam video dan menjadi tular di internet, menimbulkan pelbagai reaksi pelik dari netizen.
Kira-kira 1,000 orang hadir di acara itu, yang semuanya mengenakan topeng dan hiasan kepala anjing. Sesetengah daripada mereka juga terlihat membawa bendera, dengan satu bendera menunjukkan motif pelangi.
Kejadian ini nampaknya menjadi sebahagian daripada trend, kerana ia berlaku selepas seorang individu dari Jepun mendapat perhatian untuk pembelian yang luar biasa. Orang itu, yang dipanggil Toco, menjadi tajuk utama kerana membelanjakan sekitar $22,000 untuk mendapatkan baju anjing yang realistik. Impian unik Toco adalah untuk hidup seolah-olah dia adalah seekor anjing, dan dia telah memilih untuk kekal tanpa nama semasa mengejar gaya hidup ini.
Kita hanya mampu beristghfar dan mengucap. Doakan anak cucu kita tidak jadi seperti ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Words Format E Book
Previous articleKAJIAN-KAJIAN ATAS SAFFRON / ZA’FARAN
Next articleVAKSIN COVID-19 DALAM SUSU IBU
Dilahirkan di Kota Bharu Kelantan. Pendidikan awal di sekolah Kebangsaan Perol dan Sultan Ismail College (SIC), Kelantan. Melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah perubatan di Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan. Kemudian, melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana (Master of Medicine) dalam pengkhususan Perubatan Keluarga di Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini berkhidmat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun, Terengganu sebagai Pakar Perunding Perubatan Keluarga. Banyak terlibat dalam menyampaikan ceramah mengenai fikah perubatan. Menulis secara aktif dalam laman web peribadi beliau berkaitan isu-isu semasa termasuk vaksin dan sebagainya. Motto utama hidup beliau adalah Hidup Bermanfaat. Maklumat lanjut mengenai beliau dan hasil penulisan lain boleh diperolehi dari laman web www.suhazeli.com