Isu Inter Faith Council [Majlis perundingan agama] dibangkitkan kembali setelah isu kalimah Allah menjadi polimik besar dalam negara. Matlamat penubuhan IFC adalah ingin membincangkan isu-isu sensitif antara agama dalam bentuk muafakat sesama cendikiawan agama. Sekali imbas ini dilihat sebagai satu langkah murni untuk membetulkan keadaan gawat dalam negara. Akan tetapi dari satu sudut yang lain penubuhan majlis ini akan menyamaratakan semua agama yang ada termasuk Islam. Segala keputusan yang akan dicapai nanti mesti mendapat persetujuan majlis ini dahulu. Ini akan menafikan Islam sebagai penentu tertinggi dalam negara ini. Justeru penubuhan majlis perundingan agama mesti ditolak.
Apa yang boleh dilakukan adalah mengadakan dialog antara agama. Disinilah para cendikiawan bersemuka dan berhujah secara ilmiah.

Copyright Control by aljazli design (c) 2003 – 2008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Words Format E Book
Previous articleHarga sekilo gula dan kencing manis
Next articleCD MP3 Mari Bertarannum
Dilahirkan di Kota Bharu Kelantan. Pendidikan awal di sekolah Kebangsaan Perol dan Sultan Ismail College (SIC), Kelantan. Melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah perubatan di Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan. Kemudian, melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana (Master of Medicine) dalam pengkhususan Perubatan Keluarga di Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini berkhidmat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun, Terengganu sebagai Pakar Perunding Perubatan Keluarga. Banyak terlibat dalam menyampaikan ceramah mengenai fikah perubatan. Menulis secara aktif dalam laman web peribadi beliau berkaitan isu-isu semasa termasuk vaksin dan sebagainya. Motto utama hidup beliau adalah Hidup Bermanfaat. Maklumat lanjut mengenai beliau dan hasil penulisan lain boleh diperolehi dari laman web www.suhazeli.com