Hari ini banyak terima sms dan email berkaitan satu keajaiban dan kekuasaan Allah mentadbir alam semesta ini. Emailnya adalah seperti berikut:
“Salam. From dato’ dr mazlan, our head of astrology dept. Tonight at 3.25am macca time the moon will circle around the Kaabah this will have an effect on the sky. The sky will have blue light. This will be the time of acceptance of prayers. This is happening after ten million years. Pls inform everybody by passing this. 3.25am mecca time. Malaysia time will be 8.25am. So London time will be at 00.25am ”
Terima kasih kepada kawan kawan yang telah menghantarnya. Setidak-tidaknya kita tahu bahawa satu lagi bukti keajaiban alam dan maha kuasanya Allah mentadbir alam semesta ini.
Namun aku sedikit sangsi dengan pernyataan…this will be the time of acceptance of prayers (ini adalah masa dimakbulkan doa).
Setakat yang daku tahu bahawa tiada ayat quran atau hadis nabi yang menyatakan bahawa doa akan dimakbulkan pada masa dan tarikh yang ditentukan seperti ini, iaitu sewaktu bulan berada diatas kaabah? Setakat yang daku tahu juga bahawa Allah akan mendengar rintihan hambanya setiap saat dan setiap ketika. Kalau 10 juta tahun sekali baru Allah makbulkan doa, teruklah kita sebagai hamba yang selalu menadah tangan memohon sesuatu dariNya.

Published with Blogger-droid v1.7.2
Copyright Control by aljazli design (c) 2003 – 2008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Words Format E Book
Previous articleBerita Terkini dari Gaza
Next articleMatinya seorang pejuang politik dan sastera
Dilahirkan di Kota Bharu Kelantan. Pendidikan awal di sekolah Kebangsaan Perol dan Sultan Ismail College (SIC), Kelantan. Melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah perubatan di Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan. Kemudian, melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana (Master of Medicine) dalam pengkhususan Perubatan Keluarga di Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini berkhidmat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun, Terengganu sebagai Pakar Perunding Perubatan Keluarga. Banyak terlibat dalam menyampaikan ceramah mengenai fikah perubatan. Menulis secara aktif dalam laman web peribadi beliau berkaitan isu-isu semasa termasuk vaksin dan sebagainya. Motto utama hidup beliau adalah Hidup Bermanfaat. Maklumat lanjut mengenai beliau dan hasil penulisan lain boleh diperolehi dari laman web www.suhazeli.com