Mungkin ada sesetengah orang yang memilih untuk memboikot barangan Israel kerana mereka merasakan bahawa tindakan ini adalah satu cara untuk menunjukkan solidariti dengan rakyat Palestin. Namun, pada masa yang sama, mereka masih lagi tidak mahu meninggalkan rokok yang jelas haram dan penyumbang kepada Israel. Ini adalah satu sikap yang sangat sinis.

Saya fikir, jika seseorang benar-benar ingin menunjukkan solidariti dengan rakyat Palestin, maka mereka haruslah memboikot semua barangan yang dikeluarkan oleh Israel, termasuklah rokok. Jika tidak, maka tindakan memboikot barangan Israel hanyalah satu tindakan kosong yang tidak mempunyai apa-apa makna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Previous articleIsrael gempur Gaza tanpa belas: Rakyat Palestin Terus Bermandikan Darah
Next articleSejarah dan Arti di Sebalik Deklarasi Kemerdekaan Palestin pada 15 November
Dilahirkan di Kota Bharu Kelantan. Pendidikan awal di sekolah Kebangsaan Perol dan Sultan Ismail College (SIC), Kelantan. Melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah perubatan di Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan. Kemudian, melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana (Master of Medicine) dalam pengkhususan Perubatan Keluarga di Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini berkhidmat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun, Terengganu sebagai Pakar Perunding Perubatan Keluarga. Banyak terlibat dalam menyampaikan ceramah mengenai fikah perubatan. Menulis secara aktif dalam laman web peribadi beliau berkaitan isu-isu semasa termasuk vaksin dan sebagainya. Motto utama hidup beliau adalah Hidup Bermanfaat. Maklumat lanjut mengenai beliau dan hasil penulisan lain boleh diperolehi dari laman web www.suhazeli.com