Berikut adalah penjelasan Nurse yang terlibat memberi vaksin kepada anak YBMK.

Nasihat saya pada orang ramai agar jangan mudah terpedaya dan terpengaruh dengan hasutan pihak bertanggungjawab. Perangai mereka tetap sama dari dulu hingga sekarang.

Semasa awal program vaksin COVID-19 kebangsaan, mereka cabar menteri dan doktor-doktor KKM dulu yang cucuk. Dengan harapan selepas cucuk, mati. Namun alhamdulillah kita dapati vaksinasi beri manfaat yang lebih besar iaitu mengurangkan kes-kes serius dan kematian dalam negara dan seluruh dunia.

Semoga kita tidak tergolong dalam kumpulan yang menyambung lidah fitnah sesama Islam.

https://m.facebook.com/watch/?v=666020764546646&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Words Format E Book
Previous articleInilah Perangai Antivaksin?
Next articleVaksin COVID-19 Penyebab Transhuman?
Dilahirkan di Kota Bharu Kelantan. Pendidikan awal di sekolah Kebangsaan Perol dan Sultan Ismail College (SIC), Kelantan. Melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah perubatan di Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan. Kemudian, melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana (Master of Medicine) dalam pengkhususan Perubatan Keluarga di Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini berkhidmat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun, Terengganu sebagai Pakar Perunding Perubatan Keluarga. Banyak terlibat dalam menyampaikan ceramah mengenai fikah perubatan. Menulis secara aktif dalam laman web peribadi beliau berkaitan isu-isu semasa termasuk vaksin dan sebagainya. Motto utama hidup beliau adalah Hidup Bermanfaat. Maklumat lanjut mengenai beliau dan hasil penulisan lain boleh diperolehi dari laman web www.suhazeli.com