Panggilan Aceh 1
Aku berjaya menggagahkan diri untuk misi kemanusiaan di Aceh. Semenjak dari misi yang ke-2 lagi cigku Hussin menyenaraikan namaku. Tetapi mungkin tahap perjuangan masih rendah, disertai dengan karenah birokrasi dari majikan. Aku membuat keputusan yang agak lambat. Setelah misi yang ke 4 barulah aku menyatakan kesanggupan. Itu pun setelah aku menelaah resiko yang mungkin diterima. Bak kata pak Anwar, kalau tak sanggup menerima resiko, jangan sebut pasal perjungan.
” Adakah kamu dikira telah beriman? sebelum kamu diuji?”
Maksud Ayat Al Quran
Aku mengambil cuti 2 hari sebelum dan 2 hari selepas hariraya, menjadikan seminggu aku akan ke Aceh. Sekarang aku selamat sampai di Banda Aceh. Meneruskan perjuangan dengan cara ku tersendiri. Bidang perawatan pesakit….
20/1/05 @ 11 Zulhijjah 1425
 Posted by Hello

Copyright Control by aljazli design (c) 2003 – 2008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Words Format E Book
Previous articlePengalaman Shafarini — Mangsa Tsunami Acheh
Next article
Dilahirkan di Kota Bharu Kelantan. Pendidikan awal di sekolah Kebangsaan Perol dan Sultan Ismail College (SIC), Kelantan. Melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah perubatan di Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan. Kemudian, melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana (Master of Medicine) dalam pengkhususan Perubatan Keluarga di Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini berkhidmat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, Dungun, Terengganu sebagai Pakar Perunding Perubatan Keluarga. Banyak terlibat dalam menyampaikan ceramah mengenai fikah perubatan. Menulis secara aktif dalam laman web peribadi beliau berkaitan isu-isu semasa termasuk vaksin dan sebagainya. Motto utama hidup beliau adalah Hidup Bermanfaat. Maklumat lanjut mengenai beliau dan hasil penulisan lain boleh diperolehi dari laman web www.suhazeli.com